Jóváhagyták az Opus és a Konzum egyesülését a cégek közgyűlései

2018.12.04. 11:06

Jóváhagyták az Opus Nyrt. és a Konzum Nyrt. egyesülését a társaságok hétfőn tartott közgyűlései, a döntés értelmében a Konzum beolvad az Opusba, teljes vagyona a jogutód társaságként fellépő Opusra száll át – írja az MTI.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési határozatok szerint a beolvadást követően az Opus változatlan társasági formában, nyilvánosan működő részvénytársaságként működik tovább.  Az Opus és a Konzum idén októberben jelentette be a két társaság fúzióját, amelynek tervezett zárása 2019. március 31.

A megalakuló utódvállalat a tőzsde negyedik legnagyobb társaságává válhat, amelynek kapitalizációja elérheti a 350-400 milliárd forintot, az IFRS (nemzetközi pénzügyi szabvány) szerinti konszolidált saját tőkéje meghaladja a 320 milliárd, a 2019. évre tervezett EBITDA-ja (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) pedig a 30 milliárd forintot.

A birodalom gyarapodásáról itt, az Opus és a Konzum egyesüléséről itt írtunk részletesebben, az A Konzum teljesítménye komolyan hozzájárult ahhoz, hogy Mészáros gazdagodási üteme végül pont úgy alakult tavaly, ahogyan azt egyszer egy vicces gondolatkísérletben elképzeltük: exponenciálisan nőtt.  • Bérelnék
  • Bankszámla