Árpád
-2 °C
4 °C

A dolgozók 83 százaléka nem kér a Fidesz túlóratörvényéből

2018.12.06. 17:43

A Policy Agenda reprezentatív felmérést készített a Fidesz túlóratörvény-módosításáról. "A munkaképes korú lakosság 83 százaléka elutasítja a javaslatot, és mindössze 9 százalék támogatja a kormánypárti kezdeményezést" - írta a kutatásról a 24.hu.

A portál szerint a megkérdezettek 12 százaléka ért egyet a Fidesz narratívájával, amely szerint a tervezett módosítással többet kereshetnek a dolgozók. A szakszervezetek azon kijelentésével, hogy „a túlóraszám növelésével növekszik a dolgozók kiszolgáltatottsága”, a felmérés szerint 83 százalék értett egyet. 4 százalék egyik állítást sem fogadta el, 3 százalék pedig nem tudott dönteni. 

Az aktív munkavállalói réteg 51 százaléka véli úgy, hogy a javaslat veszteséget okoz a kormánypártnak, 30 százalékuk szerint ez a veszteség komoly lesz. A Policy Aganda értékelése szerint a kutatás eredményei azt jelentik, hogy a Fidesz nem tudta átvinni a túlórával kapcsolatos narratíváját. 

A fideszes képviselők által benyújtott javaslat 250 óráról 400-ra emelné egy éven belül a lehetséges túlórák számát. Kövér László szerdán egy interjúban azt mondta, hogy ugyan még nem látta a törvényjavaslatot, de meg fogja szavazni. Érvelése szerint, ha Kósa Lajos azt mondja, "hogy ez egy jó törvény, akkor én ezt látatlanban elhiszem." 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?