Megduplázta veszteségét a kukaholding

2018.12.11. 09:18

Előző évi veszteségénél bő kétszer nagyobb, mínusz 3,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2017-et a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV), az eredménytartaléka mínusz 2,4 milliárdról mínusz 8,3 milliárdra romlott – írja a Világgazdaság.

A köznyelvben kukaholdingnak nevezett cég a napokban adta be a 2017-re vonatkozó céges beszámolóját, amivel így csaknem fél évet késett a törvényileg előírt május 31-i határidőhöz képest. A beszámoló alapján:

  • a cég több mutatója is javult, például a 2016 végén még az 51 milliárdot súroló követelései 43,6 milliárdra zsugorodtak, csökkentek az egyéb követelései és a kötelezettségei is, és 63,1 milliárd forintról 86,2 milliárdra nőtt az árbevétele is.
  • Viszont ennek ellenére is csődközelben van, ugyanis a cég saját tőkéje egy év alatt 3,7 milliárd forintról mínusz 3,7 milliárdra esett, ami miatt a Moore Stephens K-E-S Audit Kft. nevű független könyvvizsgáló szerint ezzel viszonylag gyorsan kezdeni kellene valamit.

A könyvvizsgálói jelentés szerint a cég gazdákodása azért is ilyen zűrös, mert nincs kielégítően szabályozva a társaság tervezett tevékenységi köre, a vagyonkezelés sem, ezért a hosszabb távú vagyongazdálkodás, eredményelszámolás és finanszírozás érdekében ezt a szabályozást és az üzleti modellt is célszerű áttekinteni.

A kukaholding bénázásáról ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Ha gyorsan képbe akar kerülni a hulladékgazdálkodási ágazat problémáival, akkor olvassa el  ezt a cikket , vagy hallgassa meg  ezt a podcastot  • Hírek
  • Csok