7 milliárd forint a vadászati világkiállítás előkészítésére

2018.12.18. 15:12

Jövőre, év elején a megvalósítás szakaszába lép a 2021-es budapesti vadászati világkiállítás megrendezésének előkészítése – mondta Kovács Zoltán, a rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos.

A kormány jövőre több mint 7 milliárd forint központi költségvetési forrást biztosít a világkiállítás előkészítésére, így többek között a kormánybiztosság, illetve annak feladatai ellátásához szükséges projektcég felállítására. Ez a cég koordinálja majd és segíti a világkiállítás kivitelezésének intézkedéseit és egyúttal az ezekhez szükséges összegek kiutalásáról is gondoskodik – mondta a kormánybiztos.

A kormánybiztosnak és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek 2019 végéig kell véglegesítenie a vadászati világkiállítás és az ehhez szükséges programsorozat előkészítési munkálatainak 2020-as és 2021-es költségvetését. Kovács Zoltán elmondta, 1 millió látogatóra számítanak.

A 2021-es világkiállítás építkezésekkel kapcsolatos feladatai Fürjes Balázs kormánybiztoshoz, a kapcsolattartás Károlyi József miniszteri biztoshoz, a rendezvények lebonyolítása pedig Kovács Zoltán kormánybiztoshoz tartozik.

A vadászati világkiállítás központi fővárosi területe a Hungexpo lesz, de fontos helyszín lesz például az állatkert és a Kincsem Park is.

A rendezvénysorozat várható költségvetése nem nyilvános, korábbi kalkulációk szerint minimum 50 milliárd forint lesz, csak az előkészítés 7 milliárd forint.