Értékes svábhegyi ingatlant adott el Mészáros Lőrinc cége

2018.12.18. 12:39

Buda frekventált részén, a XII. kerületi Menyét úton elhelyezkedő, zöldövezeti ingatlant értékesített jelentős, 175 millió forintos adózott nyereséggel az Appeninn Vagyonkezelő Holding ingatlankezelő és ingatlanforgalmazó leányvállalata - tette közzé a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Menyét út és a Normafa út közötti ingatlanon két, feltehetően az 1970-es években épült, régóta nem használt, teljesen felújítandó, illetve elbontandó épület áll. A cég közleménye ugyan kiemeli, hogy a budai térségben nagyon értékesek a beépíthető telkek, de a területi szabályok nagyon szigorúak, mindössze 15 százalékos a beépíthetőség.  Azért az összterületet véve (3600 négyzetméter) így is épülhet rá egy 500 négyzetméter körüli épület.

A teljes vételárat a cég nem közölte, a vevő a tulajdoni lap szerint a Szeivolt Befektető és Ingatlanforgalmazó Zrt. A tulajdonos Szeivolt István (és családja) régi ismerőse az eladó Appeninn tulajdonosának, Mészáros Lőrincnek. A Szeivolt családé az Épkar Zrt., a vállalat a vizes vb körüli beruházások harmadik legnagyobb munkáját nyerte el, egy 7 milliárd forintos uszodafelújítást.

A két család közös üzletére példa, hogy októberben derült ki, hogy a Nemzeti Sportközpontok megbízásából a Mészáros gyerekek (Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes és ifj. Mészáros Lőrinc) cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. tervezi meg és húzza fel Érd város új, multifunkciós sportközpontját, 4,2 milliárd forintért.  • Hírek
  • Megtakarítás