Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Budai villába költözött az Orbán Ráhel-féle állami divatcég

2019.01.02. 07:22

Egy Istenhegyi úti villába költözött az Orbán Ráhel érdekkörébe tartozó Magyar Divat és Design Ügynökség - írta szerdán a 24.hu. Ezt a szervezetet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) alapította 150 millió forintos költségvetéssel, és elvileg a divatipar fejlesztésének állami irányítását szolgálná, de a gyakorlatban még stratégiát sem dolgozott ki, inkább csak egyes, Orbán Ráhellel jóban lévő cégek - például az Maison Marquise és az Abodi - promóciójában jeleskedik. 

Jellemző, hogy az ügynökség anyaszervezetén - az állami "bürokráciacsökkentő program" keretében - hiába söpört végig novemberben száz főt érintő leépítés, a Magyar Divat és Design Ügynökséget ez nem érintette. A hivatalos cégadatok szerint a divatügynökségnél továbbra is 18-an dolgoznak, de a 24.hu forrásai szerint a szerződéses alkalmazottakkal együtt az ügynökség - melyet Orbán Ráhel barátnője, Bata-Jakab Zsófia vezet - valójában legalább negyven embert foglalkoztat. Ráadásul az ügynökség pont a kirúgásokkal egy időben költözhetett ki az MTÜ központjából, és kapott egy irodaházat Budán, az Istenhegyi úton.

Orbán Ráhel
Orbán Ráhel
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A százéves villaépületből kialakított irodaházat korábban hosszú ideig egy reklámcég bérelte, az állami ügynökség megjelenése után felújítási munkák kezdődtek az ingatlanon. A lap a költözés hátterével és az ügynökség alkalmazottaival kapcsolatban megkereste az MTÜ vezetőjét, Guller Zoltánt, de a kérdésekre nem kapott választ.

Guller tavaly márciusban árulta el, hogy

alkalomszerűen, de folyamatosan kikéri Orbán Ráhel szakértői véleményét az országmárka kialakításával kapcsolatban.

De a miniszterelnök lánya "szakértői véleményét" ingyen osztja meg vele.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!