Új terminállal bővül a Liszt Ferenc repülőtér

2019.01.10. 19:31

Az utóbbi évek növekedésére alapozva a Budapest Airport hosszútávú repülőtér-fejlesztési tervei 225 milliárd forintos (700 millió eurós) beruházási összeggel számolnak, amelyet a repülőtér-üzemeltető a következő években infrastrukturális fejlesztésekre, többek között egy új terminálépület megvalósítására kíván fordítani – írja a Turizmus.com. 

A portálnak Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt mondta, egyelőre 2024-ig terveznek, a fejlesztések legfontosabb eleme a teljesen új terminálépület megtervezése és megvalósítása lesz a jelenlegi 2. Terminál tőszomszédságában.

2019-ben átadják az új, összesen 20 000 négyzetméteres Cargo City logisztikai központot, amely Lammers szerint az eddiginél jobban szolgálja majd az exportorientált magyar gazdasági szereplők és a velük együttműködő logisztikai vállalatok igényeit. Szintén még az idei év első felében két újabb utasbiztonsági folyosót állítanak üzembe, kibővülnek és korszerűsödnek a várók, a vizesblokkok valamint a beszállókapuk környékén lévő várakozó területek.

A nagyszabású bővítési tervek hátterében az áll, hogy az elmúlt években meredeken emelkedett az utasforgalom a Liszt Ferenc repülőtéren. 2018-ban összesen 14,86 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Repülőtéren, 13,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban, 2017-ben pedig még ennél is jobban, 14,5 százalékkal nőtt az utasforgalom. A régió nagyobb repterei, amelyek közölnek adatokat a nemzetközi szervezetekkel, ennél lassabb növekedést értek el.  • Tippek
  • Árfolyam