Nem hétfőn, hanem szerdán kezdik meg a nyugdíjak postai kézbesítését

2019.01.12. 14:57

Bár az Államkincstár korábbi közlése alapján sokaknak úgy tűnhetett, hogy a nyugdíjak postai kézbesítése január 14-én, vagyis hétfőn kezdődik, valójában ez 16-án, szerdán indul meg.

A félreértést az okozta, hogy az államkincstár egy korábbi közleményében azt írta, "a postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el", azonban mint azt a Magyar Postától megtudtuk, ez nem jelenti azt, hogy a kézbesítés is ezen a napon kezdődik. Hétfőn csak a postához indul el az utalás, a nyugdíjasok - az eredeti tervnek megfelelően - szerdán kezdik el megkapni a pénzüket.

Vagyis amikor szombaton az államkincstár közleményében azt írta, hogy "a nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg", az nem jelent csúszást, csak a korábbi közleményükkel szemben itt már nem a posta felé való kifizetés napját, hanem a kézbesítés napját adták meg.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken fennakadások voltak a nyugdíjak banki átutalásával. A jogszabály szerint annak, aki bankszámlára kapja, a nyugdíjat minden hónap 12-én, vagy ha az hétvégére esik, az azt megelőző utolsó munkanapon kell folyósítani. Úgy tűnt, hogy aki nem kapja meg a banki munkaidőben a nyugdíjat, annak már csak hétfőn fog megérkezni, de sokan jelezték, hogy péntek este megjöttek a nyugdíjak

Cikkünk korábbi verziójában azt írtuk, hogy úgy tűnik, két nappal későbbre tolódott a postai kézbesítés dátuma, a postai kifizetéseknél azonban - szemben a banki kifizetésekkel - nincsen csúszás.