Sámuel, Hajna
19 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

A Dennree visszahívja a leveskockáit és szárított zöldségkeverékeit

2019.01.15. 18:00

Allergiás reakciót válthatnak ki az arra érzékenyeknél a dennree leveskockák és szárított zöldségkeverékek, a termékek visszahívását már kezdeményezte a német nagykereskedő, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden a honlapján.

A   Nébih – német riasztás alapján – az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült arról, hogy a dennree "zellert nem tartalmazó" felirattal ellátott termékeiben zellert találtak.

190114 Zeller leves.png

Az osztrák gyártású termékekből több mint tíz uniós országba – köztük Magyarországra is – érkezett, és több forgalmazóhoz is került belőlük.

A német nagykereskedő, a dennree Naturkost GmbH termékvisszahívást kezdeményezett. A visszahívás a minőség-megőrzési időtől, valamint tételazonosítótól függetlenül a Nébih honlapján felsorolt valamennyi termékre vonatkozik.

Az Európai Unióban jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így a zellert is. (MTI)