Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Megvan a közszféra nagy sztrájkjának időpontja

2019.01.17. 12:27 Módosítva: 2019.01.17. 16:03

Kihirdette a tervezett sztrájk időpontját a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, az MKKSZ a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével együtt 2019. március 14-re tervez munkabeszüntetést.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, az Önkormányzati Köztisztviselők Szakszervezete, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete csütörtöki sajtótájékoztatójukon 12 követelést fogalmazott meg a kormány felé.

A dolgozókat negatívan érintő kormányzati intézkedések, valamint az alacsony bérek miatt ősszel is több alkalommal tiltakoztak a szféra dolgozói, azonban a kormányzat akkor gyakorlatilag semmibe vette követeléseiket. 

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke elmondta, hogy tájékoztatták Orbán Viktort arról, hogy a jogszabályoknak megfelelően előkészítették a munkabeszüntetést, valamint azt kérték Orbántól, hogy jelölje ki azokat, akik tárgyalnak a szakszervezettel. 

 Tarthatatlan, következetlen a bérpolitika és összekuszált bérrendszer,

fejezte ki felháborodását az MKKSZ elnöke.

Arról, hogy mi kell Magyarországon egy sztrájkhoz, itt írtunk  részletesebben. A magyar szakszervezeti mozgalmat pedig  ebben a cikkben mutattuk be.