Árat emel a Posta februártól

2019.01.18. 12:50

Február elsejétől egyszerűsíti levéltermék portfólióját, és árakat emel a Magyar Posta. Utóbbi leginkább az üzleti ügyfeleket érinti, a lakosság által leggyakrabban használt levéltermékeknél rendkívül szűk, inflációt követő vagy annál kisebb mértékű emelés várható - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

Jövő hónaptól:

  • A lakossági ügyfelek legnépszerűbb terméke, a 30 g-os közönséges levél feladási ára nem változik február elsejétől,
  • de az 50g-os levél díja 5 forinttal lesz több.
  • Az elsőbbségi 30 és 50g-os levelek szintén 5-5 forinttal kerülnek majd többe.
  • A vállalati, üzleti ügyfeleket érintő, tömeges feladású közönséges levelek díja a tavalyi évhez hasonlóan átlagosan 9,4 százalékkal nő.
  • Az ajánlott többletszolgáltatás 320 forint helyett 350 forintba kerül, a tértivevény ára pedig 220 forintról 240 forintra nő.

A vállalat közölte azt is, hogy egyszerűsítik levéltermék portfóliójukat, összevonnak súlykategóriákat, így a korábbi 7 helyett 4 súlykategória lesz. Az egyszerűsítés az átlagosnál nagyobb súlyú, 50 g feletti leveleket érinti.

A posta felhívta a figyelmet arra, hogy a súlykategóriák összevonása miatt egyes tételeknél az üzleti ügyfelek az átlagosnál magasabb árakat is érzékelhetnek, ugyanakkor más tételek esetén jelentősen csökkennek a korábbi díjak.

A portfólió egyszerűsítés a vállalat szerint átláthatóbb és ügyfélbarát struktúrát hoz létre, emellett illeszkedik a levélszolgáltatások modernizációs folyamatához. 

A Magyar Posta tavaly tesztjelleggel elindította a Postai Azonosított Küldemények Követése projektjét, a fejlesztés a küldeményeket júliustól fogja érinteni – derül ki a közleményből. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsulnak az átfutási idők a tértivevények esetén, a könyvelt levélküldemények a csomagokhoz hasonlóan mindig nyomon követhetőek lesznek, és csökken a papíralapú adminisztráció, ami a feladók számára költségmegtakarítást tesz lehetővé, mivel a papír alapú feladás drágább lesz az elektronikus feladáshoz képest.  • Hírek
  • Hírek