Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Öt új márka forgalmazását engedélyezték Kínában Ivanka Trumpnak

2019.01.22. 09:24

Öt új márkát védetett le Kínában Ivanka Trump – adta hírül az AP hírügynökség.

Ivanka Trump júliusban számolta fel a nevét viselő divatcéget, és a képviselői szerint ezért csak a normális ügymenet része, hogy Kínában levédeti a márkáit, így ugyanis nem tudnak majd visszaélni a nevével.

Az öt márka közül négy (többek között napszemüvegre, esküvői ruhákra és magánóvodákra vonatkozó) vasárnap, az ötödik (pénzügyi szolgáltatások, adománygyűjtés és művészeti termékek árazása) január elején kapta meg az engedélyt. A kérelmeket 2016-ban és 2017-ben nyújtották be, és fellebbezés hiányában 90 napon belül hatályba is lépnek az engedélyek.

Ivanka Trump Kínában bejegyzett szellemi tulajdonával kapcsolatban már korábban is felmerültek aggályok, ugyanis Kínában a szellemi tulajdonjog érvényesülése elég komolyan függ a bíróságok joggyakorlatától, amire viszont az egészségesnél jóval nagyobb ráhatása van a Kommunista Pártnak.

Ivanka Trump kínai nyomulásának kritikusai azt is problémásnak találják, hogy a kínai kormánnyal tárgyaló Donald Trump zsarolhatóvá válik azáltal, hogy függőben lévő családi üzleti ügyei vannak Kínában. Arról nem is beszélve, hogy a család növekvő márkaportfóliója komoly üzleti lehetőséget jelent majd, miután Trump már nem lesz az Egyesült Államok elnöke.