Bernát, Felícia
EUR 384,30 Ft
USD 362,94 Ft
8 °C
30 °C

A Debreceni Egyetem díszdoktora lesz Matolcsy György

D KOS20181012008
2019.01.25. 15:42

Díszdoktori címet kap Matolcsy György jegybankelnök a Debreceni Egyetemtől - írja a Népszava. A lap úgy tudja, a volt nemzetgazdasági minisztert a címre felterjesztő Gazdaságtudományi Kar többek között azzal indokolta a javaslatát, hogy a Matolcsy által vezetett unortodox gazdaságpolitikai irányváltás tette lehetővé a növekedési fordulatot. Azt is hangsúlyozták az előterjesztésben, hogy a jegybankelnök díszdoktorrá avatása hozzájárulhatna ahhoz, hogy az intézmény„komoly támogatóra, kiterjedt kapcsolatrendszerre és erős szakmai háttérre” találjon.

A Népszava úgy tudja, hogy a doktori és habilitációs tanács húsz tagjából mindössze tizenegy szavazott, nyolcan Matolcsy György mellett, hárman ellene. A szenátor így csütörtök délután döntött a „doctor honoris causa”  cím odaítéléséről, amit Matolcsy valószínűleg valamikor a nyár elején veheti át ünnepélyes ceremónia keretében. 

Matolcsy György előtt Vlagyimir Putyint is kitüntette már a Debreceni Egyetem, az orosz elnök 2017-ban lett az egyetem díszpolgára, heves tiltakozás közepette.

(Borítókép: Matolcsy György. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)  

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek