Trump már harcol az illegális munkavállalók ellen, de eddig kellettek neki

063 624177536
2019.01.27. 10:25
Kirúgtak 12 embert Donald Trump egyik golfklubjából. Nagy botrány lett belőle, mert egy sztárügyvéd szerint Trumpék pontosan tudták, hogy hamisak a dokumentumaik.

Donald Trump előszeretettel szónokol az illegális bevándorlás, az illegális munkavállalás ellen. Nem véletlen, hiszen a választói éppen azért szavaztak bizalmat neki, mert azt remélik, hogy a fehér középosztály pozícióját javítja, így ezen szavazóknak kedves amikor a munkaerőpiaci versenytársakról azt hallja, hogy azok valójában drog- és fegyvercsempészek.

Ám a nagy politikai üzenetküldések során Donald Trump megfeledkezett arról, hogy előbb egy kicsit a saját háza táján is körülnézzen és rendet rakjon.

Lapát

Amikor aztán lépni kellett, már késő volt. Donald Trump National Golf Club nevű golfklubjában egyes munkavállalók már egy évtizede, többen 11-13 éve dolgoztak, január 18-án a klub menedzserei szép csendben kirúgták őket.

Ez volt a terv, csak aztán minden lett, csak szép csend nem. Anibal Romero, a Romero Firm  tulajdonosa, egy bevándorlási ügyekre szakosodott sztárügyvéd ugyanis felkarolta az eltávolított munkavállalók ügyét és ellátja a képviseletüket.

Régi motorosok

A Westchesterben, a briarcliffi kastély mellett található golfklubban foglalkoztatott emberekről Romero azt állítja, hogy a menedzserek pontosan tudták a státuszukat, nem voltak megtévesztve, csak éppen örömmel alkalmaztak megfelelő munkaerőt olcsóbban.

Eric Trump (Donald Trump harmadik gyermeke), aki testvérével ifjabb Donalddal amolyan menedzserféle a családi vagyonkezelésben, ezt természetesen tagadja, és mint mondja:

nehéz harc az illegális munkavállalás megfékezése, de mindent megteszünk ezért".

Bizalmi emberek

Romero ezen csak nevet, olyannyira régi motoros, bizalmi emberekről volt szó, hogy akadt olyan is közöttük, akinek még Eric Trump hálószobájához is volt kulcsa.

A bőkezű republikánus üzletemberként ismert Eric Trump és párja, Lara Yunaska is Trump közvetlen csapatának a tagjai, vezetői.

Erre figyelni kell

A politikusi "bort iszik és vizet prédikál" nagy csapda. Kiss Péter volt MSZP-s munkaügyi miniszter mesélte egyszer, hogy természetesen látta, hogy az ideiglenes munkavállalás könyvelésére kitalált kék könyvecske nem praktikus, de vélhetően az országban egyedüliként, neki, mint munkaügyi miniszternek muszáj volt kék könyvvel foglalkoztatnia a takarítónőjét.