Albin
0 °C
10 °C

Összevonják a luxushotelt építő cégeiket Tiborczék

2019.02.01. 10:39 Módosítva: 2019.02.01. 11:07

Egy cégbe olvadnak Tiborcz István a Dorottya-házat szállodává alakító érdekeltségei – írja az Mfor.hu. A Fortuna Pince Kft., a Viona Projekt Kft. és az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. olvad be a Dorottya Investment Zrt.-be.

A Viona Projekt Kft. saját tőkéje 204 millió forintos, a Fortuna Pince Kft.-é 52 milliós mínuszt mutatott a legfrissebb cégközlöny szerint. Az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. viszont 3,2 milliárd forintos pozitív saját tőkét visz a Dorottya Investment Zrt.-be, amelynek saját tőkéje a beolvadások révén mínusz 22,7 millióról 783 millióra duzzad – írja a lap.

Mindegyik szóban forgó társaság annak a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nek az érdekeltségi körébe tartozik, amelyben tavaly júniusban jegyeztette be a cégbíróság Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a minősített többségi (legalább 75 százalékos) befolyását.

A cégek összevonása a portál szerint azért lehet indokolt, mert Tiborczék tavaly júliusban engedélyt kaptak arra, hogy a Pesti Vigadóval szomszédos Mahart-házból, valamint a Weber- és Münnich-házból álló tömböt, az úgynevezett Dorottya-házat luxusszállodává alakítsák át. Ehhez több kormányközeli üzleti körökhöz közel álló, illetve állami bank is milliárdos hiteleket adott a csoportnak.