Mi lesz a gyermekvédelmi támogatással?

2019.02.08. 12:31

Az Erzsébet-utalvány megszűnésével bizonytalanná válik a gyermekvédelmi támogatás is, mivel a törvény szerint azt utalványban kell folyósítani, számolt be a Hvg.hu. Az utalvány megszűnése zavart okozhat a rendszeres szociális segély esetén is, mivel az önkormányzatok előírhatják, hogy az segély összegének felét, ötezer forintot utalványban adják.

Az Erzsébet-utalvány forgalmazása január 1-én szűnt meg, a még forgalomban lévő utalványokat pedig 2019 végéig lehet felhasználni. Az Erzsébet-utalvány megszűnését azt követően jelentették be, hogy az adótörvényeket úgy módosították, hogy csak a SZÉP-kártya maradt az egyetlen kedvezőbb adózási cafeteriaelem. Még 2010-ben hasonló sorsra jutottak a piacot uraló utalványkibocsájtók, akik nemrég sikeresen mentek perre a magyar állam ellen.

A Hvg.hu megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy megtudja, tervezik-e módosítani a törvényt, hogy másként is folyósítható legyen a támogatás. Valamint azt is szerették volna megtudni, hogy mi lesz azokkal az üdültetési programokkal, amiket az utalvány bevételéből fedeztek, de nem kaptak választ a minisztériumtól.