Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Még váratnak magukra a magyar fegyverek

2019.02.08. 09:03

Bár 2019-re ígérték a kiskunfélegyházi fegyvergyár beindulását, nem indulhat meg még a sorozatgyártás, mivel nem érkeztek meg a szükséges gyártósorok, valamint az üzem infrastruktúrája sem alkalmas a termelés beindításához a Napi.hu értesülései szerint. 

A kormány már évek óta tervezi a magyar fegyvergyártás beindítását, a HM Arzenál gyárában már jelenleg is folyik cseh licensz alapján fegyverek összeszerelése, és a tervek szerint 2019 januárjától már a teljes gyártási folyamatnak Magyarországra kellet volna kerülnie. "A sorozatgyártás terv szerint 2019-ben elkezdődik, az ehhez szükséges munkaerő felvétele és gépsorok beszerzése folyamatban van" - közölte a Napi.hu-val a HM Arzenál.

Simicskó István korábban arról beszélt, hogy az új gyár kétszáz embernek biztosítana munkahelyet, azonban Kiskunfélegyházán jelenleg is munkaerőhiány van. Most 59 ember dolgozik az üzemben, és az is megnehezíti a helyzetet, hogy a közelben épül a Mercedes új gyára. Az üzemben pillanatnyilag csak alkatrészekből szerelnek össze fegyvereket, cseh P-07, P-09 típusú pisztolyokat, BREN 2 típusú gépkarabélyokat, valamint SCORPION EVO 3 géppisztolyokat.