Nagyot ugrott Magyarországon a Huawei

2019.02.12. 16:56
Tavaly több mint negyven százalékkal növelte forgalmát Magyarországon a Huawei Technologies kínai távközlési technológiai konszern.

A Huawei Technologies Hungary Kft. tavaly közel 80 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el Magyarországon, több mint negyven százalékkal magasabbat a 2017-es 57 milliárd forintnál - tájékoztatta a cég az MTI-t.

A Huawei az idén forgalmának további növekedését tervezi és folytatja Kínán kívül legnagyobb, Magyarországon tíz évvel ezelőtt létesített gyártó- és logisztikai központjának a bővítését.

A Huawei 2017-ben indította el európai távközlési szolgáltatók felhőszolgáltatásait segítő központját Magyarországon. Tavaly decembertől pedig a Huawei okoskészülékek és hálózati eszközök mellett új termékcsoport, a személyi számítógépek forgalmazását is bevezette Magyarországon.

A kínai cég az elmúlt hónapokban az amerikai hatóságok kereszttűzébe került, szóba került Mike Pompeo amerikai külügyminiszter  magyarországi látogatása során is, ahol a miniszter kifogásolta a kínai-magyar kapcsolatok erősödését, ezzel együtt a Huawei piaci térnyerését. Ezt az álláspontot kommentálva a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója leszögezte:

A többi országot, kormányzatot, döntéshozókat és piaci szereplőket is arra biztatjuk, hogy maradjanak objektívek, nyitottak, ne hozzanak megalapozatlan és korai döntéseket az 5G és más fejlesztéseiket illetően."