252 ezres négyzetméteráron jutottak Váci utcai üzlethez Szatmáry Kristófék

2019.02.21. 04:55

Nem szűnt meg a Rogán Antal alatti gyakorlat, és az elmúlt években is rengeteg ingatlant értékesített az V. kerületi önkormányzat a piaci ár töredékéért, írta cikkében a Magyar Narancs. A lap áttekintette az elmúlt évek ingatlanértékesítési listáját a kerületben, és sok furcsaságot találtak.

Például egy Váci utcai fodrászüzletnek 2016-ban 252 ezres négyzetméteráron adták el az ingatlant, amit addig az önkormányzattól béreltek, illetve mellé megvehettek 288 ezres négyzetméteráron az Irányi utcában, valamint 234 ezres négyzetméteráron a Múzeum körúton is egy ingatlant, továbbá ugyanitt 119 ezres négyzetméteráron egy kisebb helyiséget.

A hetilap emlékeztet: ezek az árak már 2016-ban is igen jutányosnak számíthattak, ma pedig már 700 ezres négyzetméterár alatt a környéken rosszabb elhelyezkedésű és állapotú lakást is csak nehezen találni, a jó ingatlanok inkább egymillió forint felett vannak a Belvárosnak azon a részén.

Az ingatlanok ráadásul végül nem is az eredeti bérlőnél landoltak, a fodrászcégbe ugyanis idő közben bevásárolta magát a Primo nevű ingatlankezelő cég. A cég történetesen Szatmáry Kristóf feleségéé, idén januárban pedig a fideszes politikus is beszállt az üzletbe. Vagyis az önkormányzat által eladott olcsó ingatlanok végül egy fideszes politikus cégében landoltak.

Borítókép: Szatmáry Kristóf MTI Fotó: Földi Imre