Sarka Kata lehet a kapocs Rogánék és a Valton között

2019.02.22. 17:43 Módosítva: 2019.02.22. 19:59

Kiderült, hogy az állam őrzésvédelemre szánt milliárdjai részben a Rogánékkal társult Sarka Kata párjánál landolnak, immár ugyanis bizonyíték is van arra, hogy összeér a miniszterelnök kabinetfőnökének családja és a Fidesz kedvenc biztonsági cége, a Valton Security – írja az Átlátszó.

Sarkáról már egy ideje feltételezni lehetett, hogy egybekelt a Valton kisebbségi tulajdonosával, Bessenyei Istvánnal – korábban például egy futóversenyen Bessenyei Kata néven indult –, a lap azonban ezt most alá is tudta támasztani, a cégbírósági adatok szerint ugyanis

Bessenyei és Sarka ugyanarra a luxemburgi lakóhelyre vannak bejelentve.

Ez önmagában annyira nem lenne érdekes, csakhogy Sarka Katának és Rogán-Gaál Cecíliának két közös cége is van: az egyik a 2017-ben félmilliárd forintos árbevételt generáló Nakama & Partners, a másik pedig a múlt decemberben alapított Top News Hungary Kft. nevű médiacég.

A lap szerint így már kockázatmentesen kijelenthető, hogy az állam őrzésvédelemre szánt milliárdjai részben a Rogánékkal társult Sarka Kata párjánál, vagyis a Fideszhez több szálon kötődő Valton Security vezérénél landolnak.

A lap emellett egyébként azt is kiderítette, hogy Sarka az ügyvezetője a  Smart Development Ingatlanfejlesztő és Vagyonkezelő Kft.-nek is, aminek egy, a Seychelles-szigeteki adóparadicsomba bejegyzett cég a tulajdonosa. Mint írták, az offshoretechnika alkalmazása miatt nem lehet tudni, hogy Sarka tulajdonosként is ott áll-e az indiai-óceáni anyavállalat mögött, az viszont elképzelhető, hogy „valakinek” így segít adót optimalizálni, illetve vagyont rejtegetni.