Leonóra, Inez
-3 °C
6 °C

Játék pisztolya volt a bangladesi gépeltérítőnek

2019.02.24. 15:49

Gépeltérítési kísérlet miatt vasárnap kényszerleszállást hajtott végre a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító repülőgépe a délkelet-bangladesi Csittagong repülőterén, a bangladesi biztonsági erők lelőtték az elkövetőt - közölte a bangladesi hadsereg illetékese.

Sakil Miradzs, a légitársaság igazgatója elmondta, hogy a Boeing 737 típusú utasszállító a fővárosból Dakkából indult Dubajba Csittagong érintésével, és a gépeltérítési kísérlet miatt fordult vissza és szállt le Csittagongban. A 142 utas elhagyhatta a gépet, amelyet a rendőrség és a hadsereg alakulatai vettek körbe.

A gépeltérítő egy 25 éves bangladesi férfi volt, aki egy pisztollyal hadonászott és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a repülőt. A férfi agresszívan lépett fel a biztonsági erőkkel szemben is, amelynek tagjai tüzet nyitottak a gép fedélzetén. A férfi megsebesült és azonnal letartóztatták. Később azonban, amikor elszállították a helyszínről, meghalt - mondta Matiur Rahman, a bangladesi hadsereg őrmestere. "Nem volt időnk tárgyalni, gyorsan kellett kommandósainknak cselekedni" - tette hozzá.

Mint hétfőn kiderült, a férfinél mindössze egy játék pisztoly volt, testére pedig nem volt pokolgép erősítve. A lapok szerint vitája volt a feleségével, és azt követelte, hogy beszélhessen a bangladesi kormányfővel.