Lévai Anikó unokaöccsével alakított céget Nyerges Zsolt

DSC4987
2019.02.25. 14:40

Nem maradt tétlen Nyerges Zsolt azután, hogy Mészáros Lőrincnek és körének eladta korábbi partnere, az Orbán Viktorral csúnyán összevesző Simicska Lajos teljes cégbirodalmát. A szolnoki ügyvéd és üzletember a 24.hu szerint most, miután részt vett a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb gazdasági kapitulációjában, ingatlankezelő céget alapított. Az A4B Management Ingatlankezelő Zrt. 100 millió forintos alaptőkével alakult, egyedüli tulajdonosa Nyerges Zsolt, ügyvezető igazgatója pedig Szeghalmi Márk Ádám, aki Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak az unokaöccse.

Szeghalmiról korábban egy fura üggyel kapcsolatban lehetett olvasni, amikor az azóta beszántott Nemzeti Kereskedőház 3 milliárd forinttal támogatta az alma ciderben utazó  Cider AlmaKft.-t, amit aztán a cég nem tudott kifizetni. Ennek a cégnek a tulajdonában volt egy olyan társaság, amelynek Szeghalmi és édesanyjának, Lévai Gizellának az élettársa, Ökrös Imre volt a tulajdonosa. Ökrösről akkor azt írtuk, hogy Nyerges Zsolt barátjaként emlegetik. Az Alma Cider tartozását aztán az akkor még Mészáros Lőrinc első emberének számító Csík Zoltán egyik cége fizette ki az MNKH felé. 

Szeghalmi Márk Ádám és Ökrös Imre ingatlanfejlesztő projektek körül is feltűntek a múltban, például egy Pakson épített új lakópark körül, a 24.hu szerint pedig korábban a vendéglátásban is kipróbálta magát, a Tiborcz István köreihez köthető, Erzsébet téri Terminal éttermet vezette addig, amíg azt el nem adták. 

(Borítókép: Nyerges Zsolt 2018. augusztus 1-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)