Gyárfás
19 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Tűzszünet az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban

2019.02.25. 09:10

Washington elhalasztja a 200 milliárd dollár értékű kínai importárukra kivetett védővámok emelését, amely eredetileg március elsején volt esedékes - ezt jelentette be vasárnap Donald Trump amerikai elnök. 

Lényegi előrehaladás történt a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalásainkon strukturális kérdésekben, beleértve a szellemi tulajdon védelmét, a technológiai transzfer, a mezőgazdaság, a szolgáltatások és a valuta ügyét, valamint más kérdéseket is

- írta Trump a Twitteren . 

Az amerikai elnök kijelentette: ha "további előrehaladás" történik az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon, újabb csúcstalálkozót tart Hszi Csin-ping kínai elnökkel a floridai Mar-a-Lago villájában. 

Az elnök azután jelentette be döntését, hogy Washingtonban véget ért az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újabb fordulója. Az amerikai kormány megállapodás híján március elsejétől 10 százalékról 25 százalékra emelte volna a vámokat. A tárgyalásokon Peking felajánlotta, hogy több amerikai mezőgazdasági terméket, energiahordozót és szolgáltatást vásárol, és megkönnyíti az amerikai cégeknek a befektetést és pénzügyi szolgáltatások igénybe vételét Kínában. A The Wall Street Journal értesülései szerint a kínai tárgyalófél ígéretet tett a szellemi tulajdon hatékonyabb védelmére is. 

Twitter-bejegyzéseiben Donald Trump nem ejtett szót az elhalasztott vámemelés új határidejéről. (MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!