Elektromos autóakkumulátor-gyár nyílik Komáromban

2019.02.27. 15:43

Komáromban nyit gyárat a koreai SK Innovation, amely elektromos autókhoz gyárt akkumulátorokat, jelentette be szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A magyar autóipar a magyar kibocsátás gerincét képezi, ezért az ilyen fejlesztések alapvetően határozzák meg a magyar gazdaság dinamikáját.

A beruházás 1000 munkahelyet is teremt Magyarországon. A beruházás értéke 239 milliárd forint. Ehhez a beruházáshoz a kormány ad támogatást, hogy mekkorát, arról még tárgyalnak a céggel. 

A cég fél éven belül építeni is kezdi majd az üzemét, amihez a telket már megvette Komáromban, a tervek szerint 2021-ben indulhat majd el a sorozatgyártás. 

Frissítés: a 24.hu kiszúrta, hogy már tavaly márciusban is történt egy hasonló bejelentés. Akkor arról volt szó, hogy a komáromi ipari parkban 97,5 milliárd forintos beruházással hozza létre az elektromos autókban használható akkumulátorokat gyártó üzemét a koreai cég. Szijjártó Péter 2018 márciusában azt mondta, hogy a gyár kapacitásának első ütemében 410 új munkahelyet teremt, a kormány a beruházást 8,17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A portál szerint Szijjártó egy éven belül másodszorra jelentette be tehát ugyanannak a gyárnak a megnyitását, a különbség csupán annyi, hogy 2018-ban még 2020-as munkakezdést, idén viszont már 2021-es ígérnek.