Tamás
-7 °C
8 °C

Az önkormányzat megnövelte a beépíthető területek arányát Keszthelyen

2019.02.28. 13:27 Módosítva: 2019.02.28. 13:27

Rendkívüli ülésen döntött a keszthelyi képviselő-testület a helyi építési szabályzat módosításáról. Az Átlátszó.hu beszámolója szerint a beépítési arányt 30 százalékról 50 százalékra növelik a döntés értelmében, a fideszes többségű testület indoklása szerint ez azért jó, mert „helyzetbe hozza” azokat a befektetőket, akiket a korábbi arány elrettentett. Az építési szabályzat módosítása ellen többen tiltakoztak írásban, és február 11-én lakossági fórumot is tartottak. 

A portál szerint a most elfogadott határozat kimondja, hogy az önkormányzat szállodát látna szívesen a sportpálya területén is, „ahol eddig csak sport- , kulturális és vendéglátó funkció volt engedélyezett" – írták. A beépítési magasságot a futballpálya és a pavilonok területén is 8 méterre emelik, ami az önkormányzat szerint csak fél méterrel magasabb az eddig engedélyezettnél. 

Az indoklás szerint a megemelt magasság egységes fejlesztést tesz majd lehetővé, ám hogy kik fogják ezeket a fejlesztéseket végrehajtani, arról az önkormányzat szerint még semmit sem tudni, merthogy „konkrét fejlesztési elképzelések”. Az Átlátszó szerint ugyanakkor a Keszthelyre várt befektetők a Mészáros–Tiborcz-körből kerülhetnek ki, mert a városban már így is több érdekeltséggel rendelkeznek. A keszthelyi építési szabályokról korábban itt írtunk.