Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Emailfiókokat törtek fel, 710 millió forintot szereztek

2019.02.28. 09:21

710 millió forinthoz jutott hozzá három férfi úgy, hogy feltörték több egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cég elektronikus levelezését, majd magukat partnernek kiadva küldtek egy e-mailt, amiben arra kérték a cégeket, hogy utaljanak pénzt a bankszámláikra – írja a Police.hu.

A nyomozás adatai szerint egy 32 éves és egy 36 éves szokolyai férfi, valamint társuk a 36 éves budapesti D. János 2015. november 18. és 2015. december 22. között három céget és egy magánszemélyt tévesztett meg ilyen módon. Az e-mailben számlaszám egy magyar gazdasági társasághoz tartozott és. Az átküldött összeg egy részét készpénzben felvették, a másik részét pedig tovább utalták, majd onnan vették fel.

A rendőrök D. Jánost és társait többek között pénzmosás, valamint közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók közel 520 millió forintot lefoglaltak. A rendőrök a nyomozás befejezték és az ügyet átadták az illetékes ügyészség részére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!