4,2 milliárd forintért fejleszti szolnoki gyárát az F.Segura

2019.03.01. 13:25

A spanyol F. Segura Hungária Kft. 4,2 milliárd forintos hatékonyságnövelő, kapacitásbővítő beruházást hajt végre Szolnokon, a autóipari alkatrészgyártó cég legújabb fejlesztésével 80 új munkahelyet teremt - mondta  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón, írja az MTI.

Az F.Segura beruházása nemcsak nemzetközi összehasonlításban, hanem a magyar autóipar szempontjából is jelentős, hiszen az országban gyárral rendelkező Audi, Mercedes és az azt most előkészítő BMW, valamint a mérnöki központot létesítő Jaguar beszállítói is a szolnoki gyárban előállított eszközökkel dolgoznak - mondta a politikus.

Francisco Segura Hervás, az F. Segura Hungária Kft. elnöke elmondta, hogy az új beruházásnak köszönhetően felhő alapú megoldás jön létre, amelyben összesítik az intelligens eszközöket. A beruházásra azért van szükség, mert "a 4. ipari forradalom idejét éljük", az új korszakban pedig a digitális stratégiák határozzák meg, hogy kik lesznek sikeresek a jövőben - mondta.