Bernát, Felícia
EUR 384,08 Ft
USD 362,74 Ft
8 °C
30 °C

Magyar Nemzet: nincs napirenden a fapadosok átirányítása

013
2019.03.01. 09:06

Nincs napirenden a fapadosok átirányítása a vidéki repülőterekre - írja a Magyar Nemzet kormányzati forrásokra hivatkozva.

A lapnak Flesch Tamás, a Magyar Nemzettel a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) arról beszélt, hogy a turizmusszakma nem örülne, ha a fapados repülőgépeket kitelepítenék a fővárosból. Flesch szerint a beutazó forgalom az elmúlt időszakban állt látványosan fejlődő pályára, és emellett a lakosság is sokkal több pénzt tud áldozni utazásokra,  ezért nem időszerű a szövetség szerint a lépés.

Flesch azt is elmodnta, hogy  fapados gépekkel történő utazás nem feltétlenül csak azt jelenti, hogy az olcsóbb járatokkal csak a szűkebb pénztárcájú, hátizsákos kocsmaturisták érkeznek Budapestre, hanem például az olyan 50-es, 60-as, tehetősebb utazók is, akik szeretnek költekezni a felkeresett városban, és 120 euróért még hajlandók elutazni oda, azonban egy hagyományos légitársasággal, többszörös árért már nem.

A fapadosok vidéki repterekre irányítása a közelgő főpolgármesteri választások miatt lett újra téma az elmúlt hetekben Tarlós István főpolgármester első körben még egy kevésbé radikális javaslattal az éjszakai forgalom teljes megszüntetését, és a zajmérések új alapokra helyezését dobta be. Múlt hét végén azonban egy olyan ötlettel is előállt, miszerint hosszabb távon a teherforgalmat és a diszkont légitársaságokat is át kéne helyezni egy távolabbi reptérre. A témáról ebben a cikkben írtunk részletesebben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek