Eszter, Eliza
EUR 383,05 Ft
USD 357,83 Ft
14 °C
24 °C

Csoportos leépítést jelentettek be a Mercedes egyik legnagyobb beszállítójánál

GettyImages-1093749932
2019.03.04. 15:51

A múlt héten csoportos leépítést jelentettek be Kecskeméten az Antolin Hungarynál, ami a helyi Mercedes egyik legnagyobb beszállítója – tudta meg az Index a céghez közeli forrásból.

Úgy tudjuk, hogy a leépítés védett korú munkavállalókat és többféle pozíciót is érint, és legalább 100 embernek mondanak fel. A leépítést a megrendeléseik csökkenésével indokolták, ami miatt átszervezés lesz a cégnél.

A leépítés pontos részleteivel kapcsolatban megkerestük a céget és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályt is, a válaszaikat közöljük, amint megkaptuk.

A vállalkozást 2010-ben Magna Automotive Hungary Kft. néven alapították, majd átkerült a spanyol Grupo Antolin tulajdonába, és 2012-ben kezdte meg a gyártást. A Mercedes-Benz gyár stratégiai beszállító partnereként szőnyeget, illetve csomagtartó-burkolatot készítettek, 2013-tól ajtópaneleket is szállítottak a kecskeméti autógyárba, valamint partnerüknek, a német Intier Automotive Eyblnek.

2016-ban 5,5 milliárd forintos beruházással úgy gyártócsarnokot hoztak létre, amit az Európai Unió és a magyar állam 967,9 millió forinttal támogatott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek