Pesti Srácok: Milliárdos csalással gyanúsítják az egyik legnagyobb magyar húsipari cég tulajdonosát

B  OB20181126031
2019.03.06. 15:26 Módosítva: 2019.03.06. 15:26

Milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja az egyik legnagyobb magyar húsipari cég, a Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosát, Piero Pinit és két társát a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága – ez a PestiSrácok.hu információja. A korábban a Budapest Honvéd FC tulajdonosaként is ismertté vált vállalkozót még múlt héten vették őrizetbe, a bíróság pedig szombaton 30 napra el is rendelte a letartóztatását.

A portál úgy értesült, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítja Piero Pini olasz üzletembert, a 100 milliárdos árbevételű magyar húsipari cég, a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary Meat Kft. tulajdonosát és két társát a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága. Úgy tudják, Pinit és két munkatársát múlt héten őrizetbe is vették a NAV nyomozói.

A Hungary Meat Kft. a magyar húsipar egyik legnagyobb szereplője, tavalyi árbevétele 105 milliárd forint volt.

Az ügyben kerestük a NAV-ot és a a céget is. A NAV annyit válaszolt, hogy "büntetőeljárások konkrét részleteit a NAV nem hozhatja nyilvánosságra". Kerestük az érintett céget is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.