A McDonald's Magyarországon is megkezdi a házhoz szállítást

2019.03.09. 08:49

Akár már áprilisban elindulhat Magyarországon is a McDonald's házhozszállítási programja. A világ számos országában létezik McDelivery, vagyis rendelhetők a gyorsétteremlánc termékei.

Az információ egyelőre nem hivatalos, Magyarországon ugyanis három hete a központi McDonald's cég a hazai vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen  Scheer Sándorra, a Market Zrt. vezetőjére ruházta át, és az érintettek a deal lezárásáig nem nyilatkozhatnak. 

Úgy tudjuk, hogy a szolgáltatásban a Netpincér lesz a hazai partner. A világon már több tucat országban működik ilyen rendszer, a legnagyobb ázsiai piacok nagyvárosaiban rendkívül sok McDonald's feliratú robogó futkározik.

Az európai piacokon is általában csak néhány kiemelt nagyvárosban érhető el a program, és jellemző, hogy az étteremlánc nem egyedül szervezi meg a rendszert, hanem szerződéses kapcsolatba lép egy online kajarendelő céggel, vagy például az Uberrel.

A szolgáltatás árazása is teljesen eltérő, a legtöbb országban a kiszállításnak van egy 1-3 dolláros, a leggyakrabban 300-700 forintos díja, de olyan ország is van, ahol csak a minimális rendelési összeg megadásával határozza meg a cég, hogy megérje neki kivinni a hamburgereket. A szomszédos országok közül Románia és Ausztria néhány városában működik McDelivery. A nagyobb piacokon vannak 0-24 órás házhozszállítási lehetőségek, de sok helyen délelőtt 11-től, este 11-ig lehet csak rendelni.

Frissítés: A McDonald's cikkünk kapcsán az alábbi állásfoglalást juttatta el hozzánk:

A házhozszállítás a McDonald's globális stratégiája, az erre vonatkozó lehetőségeket minden piacon megvizsgálja a vállalat. Magyarországon is elindult egy ilyen folyamat, amelynek jelenlegi kezdeti szakaszában a részletekről, így az időzítésről és a szolgáltatást végző partnerről sem született még döntés.

Amint a szolgáltatásról megosztható információ áll rendelkezésre, a szokásos fórumokon tájékoztatjuk vendégeinket.