Nyolcszáz főt foglalkoztató technológiai központot hoz létre a Tesco Budapesten

BJASZ20180927009
2019.03.11. 17:54 Módosítva: 2019.03.11. 20:54

Új üzleti és technológiai szolgáltató központot hoz létre a Tesco-csoport Magyarországon, ezzel 800 új munkahelyet teremt – jelentette be Szijjártó Péter, aki szerint a fővárosban megvalósuló beruházásért európai uniós, illetve hat EU-n kívüli város versenyzett. 

A külügyminiszter azt mondta, a budapesti központ diplomás, nyelveket beszélő fiataloknak ad munkát, a bérszámfejtés, a munkaügyi adminisztráció, a termékértékesítéshez kapcsolódó adminisztráció és az ügyfélszolgálat területén.

A gazdaság dimenzióváltásának egyik legfontosabb jele, hogy a munkahelyek hozzáadott értéke folyamatosan nő, technológiai színvonala fejlődik. Hogy milyen dimenzióváltásról is van szó, arról itt írtunk bővebben. A magyar gazdaság sikeres dimenzióváltásának bizonyítéka, hogy egyre több vállalat hozza Magyarországra szolgáltató központját, ahová egyre összetettebb, több tudást igénylő feladatot telepít – jelentette ki Szijjártó. 

(Borítókép: A TESCO Magyarország egyik áruházának homlokzata Budapesten. Fotó: Jászai Csaba / MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla