Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Újratárgyalja szövetségét a Nissan és a Renault

2019.03.12. 10:44 Módosítva: 2019.03.12. 11:57

Újratárgyalta a cégszövetségüket a Nissan és a Renault, az igazgatótanács új összetételétől azt remélik, hogy egyenlő felekként vehetnek részt a szövetségben, számolt be a Reuters. Az után ingott meg a Nissan és a Renault szövetsége, hogy a cégcsoport létrejöttét felügyelő és az azt irányító Carlos Ghosn csalás vádja miatt távozni kényszerült. 

A cégcsoport élén a Renault elnöke, Jean-Dominique Senard áll majd, tagjai pedig a Renault, a Nissan és a Mitsubishi vezérigazgatói, Thierry Bolloré, Hiroto Saikawa és Osamu Masuko lesznek.

Az új vezetési struktúrát az autógyárak közötti együttműködés hatékonyabbá tétele, illetve a konszenzusra épülő kiegyensúlyozott döntéshozatal elősegítése céljából hozták létre - hangsúlyozza a közlemény. A Nissan vezérigazgatója, Hiroto Saikawa új kezdetnek és a kiegyensúlyozottabb együttműködés felé tett nagy lépésnek nevezte a megállapodást.

A Renault 43,4 százalékos szavazó részesedéssel rendelkezik a Nissanban, az pedig 15 százalékos nem szavazó részesedéssel a francia autógyárban. Az együttműködés harmadik tagja, a Mitsubishi 34 százalékban van a Nissan tulajdonában. A Renault legnagyobb részvényese a francia állam, több mint 15 százalékos hányaddal.

Carlos Ghosn a csőd széléről a világ legnagyobb autóipari szövetségévé tette a Renault, a Nissan és a Mitsubishi hármasát, a szektor egyik legfontosabb topmenedzsereként tartották számon, Japánban pedig kifejezetten sztárként kezelték. Egészen november 19-ig, amikor a tokiói ügyészség emberei a reptéren felsétáltak magángépére, és bekísérték az előzetesbe, 5 milliárd jenes csalás gyanújával.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek