Fülöp, Evelin
EUR 392,35 Ft
USD 366,55 Ft
13 °C
27 °C

Több elektromos autót gyárt a Volkswagen, cserébe kirúgnak 20 ezer embert

2019.03.12. 11:22

A Volkswagen tíz év leforgása alatt 22 millió elektromos autót akar értékesíteni, hét millióval többet az eddig tervezettnél, számolt be az MTI. Az elektromos platformra épülő modelljeinek számát pedig ugyanezen idő alatt 50-ről 70-re emeli, jelentették be a kedden bemutatott részletes 2018-as eredménybeszámolón.

Az elektromos járművek gyártására való átállás magas beruházási szükséglete mellett kevesebb élőmunkát is igényel, a Volkswagen ezért az elkövetkező években több ezres létszámcsökkentésre kényszerül majd. 

Az üzemi tanáccsal már kialkudott 14 ezres leépítés felett 2020-ig az emdeni és hannoveri üzemekben az elektromos autók gyártására való átállás keretében további 7 ezer munkahelyet szüntet meg.

Mindemellett vállalati belső információk szerint az igazgatási és adminisztratív területeken is 5-7 ezer munkahely szűnik majd meg.

A Volkswagen a saját maga által kirobbantott dízelválságból szén-dioxid-semlegessé tervezi tenni 2050-ig a működését. Ennek keretében 2023-ig 30 milliárd eurót fektet elektromos hajtáslánc-technológiai fejlesztésekbe.

A mobilitási szolgáltatások és az önvezető járműtechnológiai fejlesztésekre fordított összegekkel együtt pedig a beruházási keretösszeg 44 milliárd euróra rúg. Az amerikai Ford konszernnel elektromos furgonok és pick-up teherautók fejlesztésére az év elején létesített együttműködést a Volkswagen az önvezető járműtechnológia fejlesztésében folytatott együttműködésre is ki szeretné terjeszteni.

A Volkswagen a járműveinek 40 százalékát 2030-ra már elektromos autók adják majd. Az első elektromos platformra épülő modell, az ID az év végén gördül majd le a zwickaui üzem gyártósorairól.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás