Több ezer dolgozóját rúgja ki a Ford Európában

2019.03.16. 11:45

Több mint 5000 németországi dolgozójának elbocsátását jelentette be a Ford – írja a Reuters. A cég csökkenteni akarja dolgozóinak létszámát az Egyesült Királyságban is, többek között ettől várják, hogy az autógyártó európai részlege végre nyereséges legyen. 

A kirúgások egy új, globális stratégia részét képzik, amelyet januárban jelentett be a Ford. Ennek keretében leépítésekre, gyárbezárásokra kerül sor, a veszteséget generáló modelleket kivezetik a piacról. A németországi 5 ezres leépítés már biztosnak tűnik, az angliai elbocsátásokkal kapcsolatban azonban még nem közölt pontos számot a Ford. 

Az amerikai cég európai divíziója évek óta veszteséges, és az utóbbi időben különösen nagy volt a nyomás a racionalizálás irányába, ugyanis a fő rivális General Motors növelni tudta nyereségét, miután eladta a Peugeot-nak az európai Opel illetve Vauxhall márkáit. A mostani átalakítástól 6 százalékos üzemi eredménybeli növekedést vár a Ford.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla