Leállt az Ügyfélkapu

2019.03.18. 10:20

Nem működik az Ügyfélkapu - jött a jelzés a szerkesztőségünkbe, és tényleg, jelenleg stabilan nem elérhető a Magyarorszag.hu. (A szerkesztőségben is van példa a gond nélküli belépésre és arra is, hogy már a főoldal sem jön be.)

Viszont átmeneti megoldásnak jó, hogy a tarhely.gov.hu-n keresztül be lehet lépni.

Közben egy olvasónk azt írja, nem csak a leállás a gond, de nem érkezett meg a Nav által március 15-ig ígért szja-tervezet sem. Olvasónk érdeklődésére a Nav telefonons ügyfélszolgálata türelmet kért a kivizsgálásig és hozzátette, nem ő az első telefonáló.

A leállásról és a késésről megkérdeztük a Belügyminisztérium és a Nav sajtóosztályát, amint jön válasz, frissítjük a cikkünket.

FRISSÍTÉS:

Megérkezett a NAV válasza:

A Kormányzati Portál és Ügyfélkapu 2019. március 18. 9:14 órától technikai okok miatt átmenetileg nem érhető el. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások sem érhetőek el. A hiba a NAV rendszerét is érinti.

FRISSÍTÉS2:

A NAV azóta még egy levélben taglalta a részleteket:

A NAV eSZJA rendszere immár harmadik éve működik kiszámíthatóan és megbízhatóan. Az adóhivatal – a törvényi határidő előtt – március 14-én elkészült mintegy 5,6 millió magánszemély bevallási tervezetével. Azok, akiknek van ügyfélkapujuk (több mint 3,8 millióan), március 14-én már elektronikusan elérhették tervezetüket. Azóta, ma reggel 7-ig már több mint 358 ezren tekintették meg tervezetüket, 112 ezren el is fogadták azt, sőt 46 ezren már adójuk 1%-ról is rendelkeztek. Jelenleg az Ügyfélkapu technikai okok miatt nem érhető el, a hiba nem a NAV rendszerében van, de elektronikus szolgáltatásait érinti. Amint az Ügyfélkapu, illetve a kormányzati portál helyreáll, minden regisztrált magánszemély, akár okostelefonján is megtekintheti, illetve elfogadhatja, kiegészítheti az adóhivatal által elkészített bevallási tervezetét.

 Azok, akiknek nincs ügyfélkapujuk, ma éjfélig akár SMS-ben is kérhetik, hogy az adóhivatal papíron küldje meg részükre a bevallási tervezetet, amit a NAV tértivevényesen április 30-áig küld el postán az igénylőknek.

(SMS-ben 06 (30) 344-43-04 telefonszámra az SZJA rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell elküldeni ebben a formában: SZJA{szóköz}adóazonosítójel{szóköz}ééééhhnn.)  • Hírek
  • Hírek