40 milliót kapott a Szerencsejáték Zrt.-től Sarka Kata férje

2019.03.20. 08:38 Módosítva: 2019.03.20. 12:01

A Szerencsejáték Zrt. nemrég frissítette a megítélt támogatásokat listázó oldalát a tavalyi utolsó és az idei első hónapok döntéseiről – írja az Mfor.hu

Január-februárban mindössze három támogatott volt: nettó 8 millió forintot kapott a Férfiak Klubja Kft., 10 milliót a Hazai Termék Kft., a Netrise Hungary pedig 40 milliót.

A Netrise egyedüli tulajdonosa Bessenyei István, aki korábban Sarka Kata és Rogán Cecília üzlettársa is volt, jelenleg a Netrise mellett a Valton-Sec őrző-védő cég kisebbségi tulajdonosa. A Netrise a Femcafe női portál üzemeltetője.

A Szerencsejáték Zrt. most közzétett listája az előző év végi és az idei év eleji támogatásokat sorolta fel. A legnagyobb tételeket a kormánynak reklámokat gyártó Magnó Stúdió Szolgáltató Kft. (142 millió forint), a Mikulásgyár Alapítvány (90 millió forint) és a Szövetség a Nemzetért Alapítvány (50 millió forint) kapott. Utóbbi Orbán Viktor első és eredeti polgári köre mögött álló szervezet.

Októberben Balog Zoltán, volt emberierőforrás-miniszter imareggelijét is megtámogatta a Szerencsejáték, a D.C. Magyarországi Alapítvány 30 millió forintot kapott. Az összeg megegyezik a 2017-es adománnyal. Ebből a pénzből az Első Magyar Nemzeti Imareggeli megrendezését fedezték.

Novemberben a Békemenetekhez köthető Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány számára 70 millió forintot utaltak ki. Ezen túlmenően 10 milliót adtak a DEPOK – Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítványnak is.

Decemberben 270 millió forintot adtak a Fradi égisze alatt működő sportágak támogatására. A legtöbbet, 50 milliót maga az egyesület, az FTC kapta, de 45-45 millió jutott az FTC Kajak-Kenu Utánpótlás-nevelés Nonprofit Kft.-nek és az FTC Vízilabda Utánpótlás Nonprofit Kft.-nek, 40 millió pedig az FTC Férfi Torna Kft.-nek.

A Garancsi Istvánhoz köthető szervezet, a Magyar Természetjáró Szövetség 10 millió forintot, az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítvány pedig 45-öt kapott a lottótársaságtól. A Németh Szilárd elnöklése alatt működő Magyar Birkózó Szövetségnek mindössze 5 millió forint jutott.

A Szerencsejáték Zrt. 2018-ban összesen 1,45 milliárd forint sorsáról döntött.