274 millióba fog kerülni a nyíregyházi motoros aréna előkészítése

2019.03.21. 09:04

Megjelent az uniós közbeszerzési lapban a nyíregyházi motoros aréna előkészítésére vonatkozó közbeszerzési kiírás – írja az Mfor.hu. A pályázatokat április 24-ig kell benyújtani.

A kiírásban nem szerepel, hogy mennyibe fog kerülni a projekt előkészítése, de a tavalyi kormányhatározat alapján legfeljebb 274 millió 457 ezer forintot szánnak a megvalósítási tanulmányra.

A közbeszerzés leírása alapján a beruházás célja, hogy "a mogyoródi Hungaroring mellett az ország keleti részében is létesüljön egy olyan multifunkciós létesítmény-együttes, amely a Hungaroringen megrendezésre kerülő nemzetközi sportversenyeken kívül az autó- és motorsport egyéb szakágai versenyeinek megrendezéséhez is XXI. századi követelményeknek megfelelő helyszínt biztosít".

A beruházást még tavaly szeptemberben jelentették be, a bejelentés idején év végi határidőt szabtak meg a létesítmény előkészítési, tervezési fázisainak lezárására, ehhez képest viszont csak most jelent meg az előkészítésre vonatkozó közbeszerzés.

A kiírás alapján az arénában lesz egy FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) Grade 6R versenypálya, egy nemzetközi Gokart pálya és vezetéstechnikai központ, egy offroad és salakmotor központ, valamint hotelt, éttermet és konferenciaközpontot is építenek Nyíregyházán.