A Duna Aszfalt és a Colas építi az M4-es Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszát

2019.03.21. 14:58

A Duna Aszfalt, illetve a Duna Aszfalt és a Colas alkotta konzorcium nyerte meg az M4-es gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszának megvalósítására kiírt közbeszerzést – írja a G7.hu.

A közbeszerzés első, 18,6 kilométernyi autóútra vonatkozó részét a Colas-Duna Aszfalt együtt nyerte el 68 milliárd forintos ajánlattal, a 8,5 kilométeres második szakaszt a Szíjj László tulajdonában lévő Duna Aszfalt 57,5 milliárdért egyedül építheti. Az első szakaszon 3,7 milliárd forintra jön ki egy kilométer költsége, a másodikon pedig 6,7 milliárdra, ami a lap szerint még akkor is durva túlárazásnak számít, ha a második szakaszon híd is épül.

Az M4-es autópályát a Colas - Strabag - Swietelsky - Közgép - A-Híd konzorcium kezdte el építeni, és már nagyjából 70 százalékban készen volt, amikor a kormány viharos sebességgel leállította az építkezést. A félbehagyott M4-es a Simicska-Orbán szakítás amolyan fura emlékműve lett. A beruházást a szakítás előtt a kormány még védte az indokolatlanul drágának tűnő beruházást, a G-nap után viszont Lázár János már arról beszélt, gyanúsnak tarja a kormány, hogy az Alföldön miért kerül négymilliárd forintba egy kilométer autópálya. Az M4-es építését azóta újra elkezdték, igaz, az már nem autópálya lesz, hanem gyorsforgalmi út.