Magyar Narancs: Rogán Antal bizalmasa járhat jól a belvárosban

2019.03.21. 06:51

Kertész Balázs, Rogán Antal bizalmasának neve két új belvárosi ingatlanügyhöz is kapcsolható a Magyar Narancs cikke szerint. A lapnak ez már a harmadik cikke a belváros-lipótvárosi érdekes ingatlanügyletekről. Mindegyikben közös, hogy Fidesz-közeli emberek jutnak kedvezményes árakon értékes ingatlanokhoz.

A lap csütörtöki számában arról ír, hogyan merült fel Kertész Balázs neve egy Gerlóczy utcai és egy Belgrád rakparti ingatlan kapcsán. A rejtőzködő Kertész az ötödik kerületi vagyonkezelő vezetője, Rogán Antal volt ötödik kerületi polgármester bizalmasa, tanácsadója.

A Magyar Narancs cikke szerint Kertész sógora köthető ahhoz a Duó Consultinghoz, amelyik a 2010-es évek elején került birtokon belülre egy Gerlóczy utcai ingatlanban. Épp egy olyanban, ahonnan nem sokkal azelőtt két bérlőnek is távoznia kellett, mert a Rogán Antal vezette önkormányzat annyira megemelte a bérleti díjat.

A lap már korábban írt arról a lehetőségről, hogy az önkormányzati ingatlanok bérlők 30 százalékos kedvezménnyel juthatnak tulajdonjoghoz és ezt meglepően sokszor ismerősök tudják kihasználni.

Így lett a Duó Consulting is 197 ezer forintos négyzetméteres áron tulajdonos egy olyan környéken, ahol 1-1,5 millió forint között mozognak a négyzetméter-árak.

A cikkben szó van egy másik, Belgrád rakparti, a világörökség részét képező értékes ingatlanról is, amelyben a Duó Consultingon kívül Leisztinger Tamás vállalkozó neve is felmerül. Itt is meglepő volt a vételár: 247 ezer forint négyzetméterenként.  • Tippek
  • Bankszámla