Meglett a 70% a legnagyobb magyar nyugdíjpénztárnál

2019.03.27. 23:48

Már a 2019. március - 2020. februárig terjedő egyéves időszakra is megvan a tagság 70 százalékának tagdíjbefizetése, így nem fenyegeti a Horizont Magánnyugdíjpénztárt végelszámolás – írja a Portfolio.hu.

Eredetileg a Napi.hu írta meg, hogy valami baj lehet a nyugdíjpénztárnál, mert Facebook-oldalukon figyelmeztették a tagjaikat, hogy közeledik a határidő. Ha egy pénztárnak 70 százalék alatt marad az egy évre vonatkozó tagdíjat befizető tagjainak aránya, a Magyar Nemzeti Bank (MNB)  végelszámolást rendel el. A Horizont 36 ezer taggal és 158 milliárd forintos kezelt vagyonnal piacvezető az 56 ezres magyar nyugdíjpénztári szférában. 

A Horizont később az eredeti cikkhez azt a megjegyzést fűzte, hogy a tagdíjakat és a támogatást az évente februárban induló kampányuk során egy évre előre kérik, tehát már a 2019 márciustól 2020 februárig tartó egy éves időszakra gyűjtötték a díjakat, a júniusig terjedő időszakra már akkor is teljesítették a kötelezettségeiket, de azóta már jövő februárig is teljesült a kötelező arány.