Mészáros Lőrinc megvette Csányi Sándor fiának golfklubját

2019.04.09. 13:52

Új tulajdonosa van a legnagyobb taglétszámú magyar golfklubnak, az alcsútdobozi Pannonia Golf & Country Clubnak – írja a 24.hu. A klub hétfőn körlevélben tájékoztatta a tagjait, hogy a klubot üzemeltető Máriavölgy Zrt., amelynek eddig Csányi Sándor fia, Csányi Attila volt a tulajdonosa, mostantól a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó Talentis Group tulajdonába került. 

A klub 2012 óta volt Csányi Attiláé, egy svájci–osztrák házaspártól szerezte meg a területet, a klubépületet, a hozzá tartozó teniszpályákkal, úszótóval és egyebekkel együtt. Csányi nem sajnálta a pénzt, állítólag 2 milliárd forintot áldozott arra, hogy Orbán Viktor szülőfaluja közelében szerezzen területet. A klub Orbánék hatvanpusztai majorsága és Mészáros Lőrinc birtokai mellett van. 

A 24 azt írja, az elmúlt években Orbán és Mészáros is rendszeresen megfordult a Felcsúttól néhány percnyi autóútra található klubban, bár leginkább annak éttermét látogatták, golfozni nem szoktak. Ettől viszont még nem kell aggódniuk a golfozóknak a tulajdonosváltás miatt, ugyanis a klub körlevele szerint

az új tulajdonos, folytatva az Év Golfklubja címet többször elnyerő klub sikeres működését, a jövőben is támogatni kívánja a hazai golfsportot és a magyarországi golfturizmus további fejlődését.