Lenke
17 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Megszületett a bérmegállapodás a Sanofinál

2019.04.11. 22:38

Megszületett a bérmegállapodás a Sanofinál, közölte a Sanofi-Aventis Zrt. és a munkavállalókat képviselő Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) csütörtökön az MTI-vel.

A cég tájékoztatása szerint a megállapodás értelmében három bérsávban fejlesztik az alapbért: az alsóban 21 000 forinttal, a középsőben 18 500 forinttal, a felső bérsávban pedig 9000 forinttal március 1-től visszamenőleg. Az alsó, bruttó 400 000 forintig terjedő sávban az emelés egységes, a másik kettőben differenciált lesz, a bruttó 1 millió forintnál nagyobb fizetések nem változnak. 

A bérfejlesztés Chinoin Zrt., a Sanofi-Aventis Zrt. munkavállalóira, valamint a kölcsönzött munkavállalókra egyaránt érvényes. A most bejelentett béremelés ráépül a Chinoin és a Sanofi által korábban már egyoldalúan bejelentett 3 százalékos béremelésre. 

A szakszervezet megítélése szerint nem volt hiábavaló a kétórás figyelmeztető sztrájk – a kétezres munkavállalói létszámából 783-an vettek részt benne –, annak nagy szerepe van abban, hogy sikerült elérni a 3 százalékon felüli béremelést. A megállapodással elhárult a veszélye annak, hogy a munkavállalók határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdjenek.