Iván
22 °C
39 °C

Négycsillagos szállodát épíi Zalaegerszegen az állam

2019.04.12. 15:48
Állami beruházással négycsillagos szálloda épül Zalaegerszegen, a tervek és engedélyek beszerzéséhez a város önkormányzata csaknem kétszázmillió forintot kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

Négycsillagos szállodát kaphat Zalaegerszeg. Mindez nagyon ráférne Zala megye központjára, mert bár a város turisztikai vonzereje ma még nem kimagasló, de nagyon közel van a Balaton, Hévíz, a felkapott Keszthely, Ausztria, ahogy Sármellék repülőtere is. Ez nem pusztán nyáron jelent vendégforgalmat, de például a közeli Ausztriából a fejlett egészségüggyel rendelkező magyar városba egészségturizmus és konferenciaturizmus is elképzelhető.

Mégis a város eddig nem rendelkezett igazán minőségi szállodával, a legnívósabb intézmény a város központjában, a Széchenyi téren található Arany Bárány volt, amely három csillagos szálloda aljában még egy McDonald’s is található.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta: az egykori Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ több mint egy évtizede üresen álló épületének lebontása után, a helyén épül majd meg a négycsillagos, konferenciák rendezésére is alkalmas belvárosi hotel.

Az előkészítésre, a kiviteli és engedélyes tervek készítésére 190,5 millió forintot adott át az MTÜ Zalaegerszeg önkormányzatának. A polgármester felidézte, hogy az egykori művelődési ház bezárásáról 2007-ben döntött akkori fenntartója, a Zala Megyei Önkormányzat. A város 2015-ben vette át ingyenesen a tulajdonjogot, mert egy későbbi pályázat forrásaink felhasználásával oda költöztette volna a Griff Bábszínházat és a városi művelődési központ egyes részlegeit.

Miután az eltelt években már nem volt ilyen célra állami vagy európai uniós pályázat, Zalaegerszeg 2018-ban visszaadta az ingatlant az államnak. Az elsősorban az épülő járműipari tesztpálya miatt szükséges szálloda terveit az önkormányzat készítteti el, majd azokat ingyenesen átadja az állami beruházási ügynökségnek, hogy a bontást és az építést megvalósítsa, valamint kiválassza a leendő üzemeltetőt - ismertette Balaicz Zoltán.

A pontos részletek tekintetében, vagyis abban, hogy a szállodát az állam mely intézménye fogja építtetni és működtetni, egyelőre nem sikerült információt kapnunk.