20 százalékot lenyesnek a fizetésekből a Goldman Sachsnál

2019.04.15. 15:07

A kiábrándító első negyedéves eredmények miatt 20 százalékos fizetéscsökkentésről döntöttek a Goldman Sachsnál – írja a Financial Times. 

Az egyik legnagyobb múltú Wall Street-i befektetési bank árbevétele 8,8 milliárd dollár lett az első negyedév folyamán, ami elsőre nem hangzik rosszul, ám a tavalyi összegnél 13 százalékkal kisebb. Az eredmény még nagyobb mértékben, 21 százalékkal csökkent éves bázison, és így 2,25 milliárd dollár lett.

A részvényeseket mindez egyelőre nem érinti hátrányosan, a várakozások szerinti 4,89 dollár helyett 5,71 dollár osztalékot kapnak majd részvényenként. Ezt a működési költségek visszaszorításával érik el, ezekből összesen 11 százalékot nyesnek le, ami a dolgozók pénztárcáján is érződni fog: 20 százalékkal csökkentik a juttatásokat a banknál. 

David Solomon ügyvezető a nyugtalanító eredmények kapcsán azt nyilatkozta, igyekeznek diverzifikálni a profiljukat, és az ügyfelek egyre szélesedő rétegét kiszolgálni globálisan. A Goldman Sachs 2020 elejére tervezi átfogó stratégiai tervének bemutatását.