Laura, Alida
16 °C
32 °C

Az Egyesült Államok és Kína: jöhet a kereskedelmi megállapodás

2019.04.17. 21:56

Az Egyesült Államok és Kína várhatóan május végén vagy június elején aláírja a két ország közötti kereskedelmi megállapodást, írta meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva a The Wall Street Journal. 

A lap információi szerint az április 29-vel kezdődő héten Pekingben, majd a rákövetkező héten Washingtonban tartanak tárgyalási fordulót, majd véglegesítik a megállapodás szövegét és jogi vonatkozásait, és a legkésőbb június elejéig aláírják a kereskedelmi egyezményt. Az egyezmény aláírására már korábban is kitűztek céldátumokat, de ezeket eddig nem sikerült betartani. 

A legutóbbi dátumra Donald Trump amerikai elnök utalt, amikor április 4-én a Fehér Házban fogadta Liu He kínai miniszterelnök-helyettest, a kínai delegáció vezetőjét. Trump akkor azt mondta: "négy héten belül, talán kicsit előbb, talán később, de valami nagyon nagyszabású dolgot jelentünk be". 

Kedden Larry Kudlow, a Fehér Ház Országos Gazdasági Bizottságának vezetője a Fox televíziónak adott interjújában azt mondta: Kínával nagyon nehéz lesz a megállapodás. 

(MTI)