Botond, Mózes
EUR 390,15 Ft
USD 374,31 Ft
12 °C
29 °C

Mégsem fognak sztrájkolni a magyar légiforgalmi irányítók

2019.04.17. 19:54

Megállapodott egymással a HungaroControl és az irányítókat képviselő CONTROL Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete, így jövő héten nem lépnek sztrájkba a légi irányítók – írja az MTI a HungaroControl közleménye alapján.

A közlemény szerint minden vitás kérdésben sikerült megállapodni, a kollektív munkaügyi vitát lezárták, így az április 23-án 10 órától tervezett határozatlan idejű sztrájk elmarad.

A szakszervezet szerdán 11 és 13 óra között tartott figyelmeztető sztrájkot, ennek idején a magyar légtér csak korlátozott számban tudott repülőgépeket irányítani. Az érdekképviselet a HungaroControl korábbi tájékoztatása szerint 21 pontos követelést terjesztett be, ezek mindegyike a munkakörülményeikkel és a munkaidő beosztással voltak kapcsolatosak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek