Sztrájkolnak a Metro-áruházakban

2019.04.17. 13:43

A múltkori figyelmeztető sztrájk után, most minden áruházra kiterjedő sztrájkot hirdet a Metro áruházaiban a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), derül ki közleményükből. 

"Mivel az április 12-i, egy áruházra kiterjedő figyelmeztető sztrájk óta eltelt időben a Metro vezetésétől nem érkezett ajánlat a sztrájkkövetelések kielégítésével kapcsolatosan, ezért a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete sztrájkbizottsága újabb sztrájkot hirdetett meg" – írja a KASZ.

A KASZ szerint az áruház által felajánlott új bérezési rendszer nem kielégítő, szerintük a felajánlott bérezéssel valójában a saját pénzükből adna béremelést a Metro az alkalmazottaknak. 

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a Metro is, állításuk szerint három év alatt 55 százalékkal emelték a béreket, és 19,5 százalékkal a szakmai bérminimum fölött fizetnek belépő bért, 233 333 forintot. Elmondásuk szerint tettek javaslatot a KASZ követeléseire, de ezt a szakszervezet elutasította. A vállalat tiszteletben tartja az alkalmazottak sztrájkhoz való jogát, és alternatív megoldásokkal próbálják garantálni, hogy ne legyen fennakadás az áruházak működésében.