Rafael
19 °C
33 °C

Megduplázta vonatai számát a GYSEV

2019.04.24. 13:21

Tízzel nőtt, így összesen húsz Flirt motorvonatból áll a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. flottája, miután lezárult a társaság harmadik beszerzési projektje. A vonatok a GYSEV teljes, villamosított vonalhálózatán szállítják az utasokat, írja az MTI.

A 77,1 méter hosszú, négyrészes motorvonatok összesen 208 ülőhellyel rendelkeznek, s 39 másodperc alatt érik el nulláról az óránkénti 120 kilométeres sebességet. A vonatokat légkondicionálóval, utastájékoztató és kamerarendszerrel, vezeték nélküli internet eléréssel, mobiltelefonok, tabletek és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal szerelték fel.

A járművek részben magyar gyártásúak, a Stadler szolnoki üzemében gyártották le a vonatok alumínium kocsiszekrényeit, ott festették zöldre, sárgára, valamint szürkére és ott szerelték be a svájci gyártású forgóvázakat a járművekbe. A vonatokat még 2016-ban rendelték meg, a szolnoki üzemnek sikerült időben leszállítania mindet.

A beszerzés uniós támogatással valósult meg, a Széchenyi 2020 programban több mint 1200 milliárd forint értékben támogatja a kormány a korszerű és minőségi közlekedés fejlesztését.