Egy gazdag család örökösének adta ki magát és milliókat csalt ki az USA-ban egy német svindler

2019.04.26. 16:01 Módosítva: 2019.04.26. 16:01

Egy New York-i esküdtszék bűnösnek mondta ki csütörtökön azt a német nőt, aki egy gazdag német család örökösének adta ki magát, így kért kölcsön dollár tízezreket, hogy fedezze a kicsapongó életvitelét, számolt be a Bloomberg. 

A manhattani bíróság Anna Sorokint négyrendbeli szolgáltatások jogosulatlan igénybevételeben, háromrendbeli lopásban, valamint egy rendbeli nagy értékű lopás kísérletében találták bűnösnek az egy hónapos tárgyalást követően. Sorokin öt és tizenöt év közötti szabadságvesztésre számíthat, valamint deportálják Németországba, mivel nincs érvényes vízuma. Az ítéletet májusban mondják ki.

  

Sorokin Anna Delvey néven hazudta azt az ismerősöknek és különböző pénzintézeteknek, hogy egy 60 millió eurós örökség várományosa, így vett rá embereket, hogy fedezzék a drága ruhákat, luxushoteleket, és a külföldi utakat számára. 

Azt állította, hogy az apja egy olajmágnás, és képes volt a végletekig elmenni a hazugságokban, hogy az emberek kifizessék a költekezéseit. Azzal is megvádolták, hogy elhívta egy barátját egy Marokkói útra azt ígérve, hogy ő fizeti a teljes utazást, de végül a barátjára terhelte a 62 ezer dolláros számlát, bár ez alól a vád alól végül felmentették. 

Egy banktól 22 millió dollárt próbált meg kicsalni hamis papírokkal, hogy egy privát művészeti kört szervezzen, bár a kölcsönt megtagadták, végül mégis sikerült kicsikarnia 100 ezer dollárt, amit nem adott vissza. A nő ügyvédje azt állítja, hogy Sorokin vissza akarta fizetni idővel a számlákat, és ragaszkodik hozzá, hogy csak egy vakmerő vállalkozó, aki megcsúszott a kiadásaival, de nem bűnöző.